Мистецька палітра

Мистецька палітра

Весна щоразу приносить оновлення, дарує нам красу і радість. Тож у цей гарний час радістю своєї творчості поділилися з усіма охочими  й обдаровані, натхненні юні художники та художниці зразкової студії «РА» ВМЦХЕТУМ «Джерело», які працюють під керівництвом наставників Олени Ігоніної та Оксани Юрченко.

Нинішній навчальний рік знову був випробуванням з обстрілами й тривогами. І все ж, джерелята не переставали творити, реалізуючи свої мрії. Це було можливо завдяки мужності наших воїнів, які жертвують своїм життям заради сьогодення, свободи та майбутнього. Пам’ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання. У виконанні вокального колективу «Helen solo» прозвучав Гімн України. 

До огляду виставки «Мистецька палітра» запросила гостей директор ВМЦХЕТУМ «Джерело» Наталія Кисіль, побажавши, аби цей захід наповнив кожного радістю та позитивними враженнями. Вона подякувала  педагогам і їхнім учням, які створили так багато цікавих робіт.

Зразкова студія «Ра» успішно розвивається з вересня 2008 року. У серпні 2019-го завдяки зусиллям Ольги Ралко та Олени Ралко вона була удостоєна почесного звання «Зразковий художній колектив». Наразі тут у десяти групах навчається близько 100 талановитих учнів. Наймолодшому художнику 4 рочки, старшому 17. На виставці вони представили понад 80 робіт.

А результат – роботи дітей. І хоча більшість з них лише перший рік працюють у студії, але вже активно беруть участь у заходах, таких як перші етапи всеукраїнських виставок «Український сувенір», «Новорічна композиція», «Made in Kyiv region».

Справжньою окрасою студії «Ра» є її випускники. За останні п’ять років 8 талантів розпочали свій політ за межі студії,  5 з них продовжили навчання у престижних вузах.

Сьогодні на сцені – чудові роботи Софії Лесик, випускниці 2023-2024 рр. Вона вже сім років є частиною творчої родини студії «Ра». Її роботи викликають захоплення, вони не раз здобували визнання на обласних та міжнародних конкурсах.

У 2023-2024 рр. діти студії взяли участь у чотирьох всеукраїнських виставках-конкурсах, обласній виставці та міжнародному конкурсі. На виставці-презентації «Made in Kyiv region», присвяченій дивовижному світу Волта Діснея, з шести представлених робіт чотири отримали призові місця: ІІ місце – Євгенія Лісневська, ІІ місце – Єлизавета Путра, ІІІ місце –   Дарина Савенко (педагог Олена Ігоніна), ІІІ місце – Іванна  Осіпенко (педагог Оксана Юрченко).

На обласному етапі всеукраїнського конкурсу «Новорічна композиція» ІІ місце посіла Єлизавета Лесіва, ІІІ місце – Андрій Гречко. 

На Міжнародному конкурсі дитячого малюнка Global Canvas 2024, організованому Фондом дикої природи Девіда Шепарда, вихованці не лише продемонстрували свої художні здібності, а й висловили свою позицію, привертаючи увагу до актуальних проблем – збереження тваринного світу та його захисту від загроз сучасності. Зокрема, колективна робота «Чорне море у наших серцях!» стала маніфестом турботи про тварин, які   знаходяться під загрозою зникнення, та закликом до захисту природи від рук агресорів.

Грамоти за відмінні досягнення отримали вихованці Євгенія Лісневська, Дарина Савенко, Іванна Осіпенко, Єлизавета Лесіва, Андрій Гречко та Софія Лесик. «Ці нагороди – не лише визнання, а й символ віри у ваш потенціал та майстерність. Нехай вони будуть відзначенням вашого таланту та натхненням для подальших творчих звершень», – побажала Наталія Кисіль.

Педагогів та дітей привітали батьки, а своїми виступами – Зоряна Ратнікова – солістка вокально-естрадного колективу «Домісолька» Ганни Покровської, студія естрадного вокалу «Helen solo» Олени Єрсак-Касенич та вокальний гурт «Феєрія» Сузанни Трусової.

Гості й діти уважно роздивлялися творчі роботи, обмінювалися враженнями, усі разом зробили й спільне фото на згадку про незабутній день у колі творчої родини.