На подвір’ї Джерела

На подвір’ї Джерела

Вишгородський міський центр творчості «Джерело» 16 вересня традиційно запросив гостей на День відкритих дверей. Організатори ставили за мету познайомити їх з діяльністю закладу, показати виплекані педагогами юні таланти та запросити охочих доєднатися до творчої джерельної родини. 

Такі культурні та освітні заходи ми можемо проводити завдяки цілодобовій пильності військових, праці медиків, волонтерів. І тих героїв, які ціною свого життя боронили нашу землю. Їх пам’ять вшанували хвилиною мовчання... Всі разом виконали Державний Гімн України.

А попереду було багато цікавого, пізнавального, корисного – концертна програма від наших вихованців (зразковий колектив сучасного танцю “Pas De Danse”, зразкова студія українського народного танцю “Вишеград”, вокальний ансамбль “Співаночка”, вокальний колектив “Домісолька”, студія естрадного вокалу “Helen Solo”, дитячий вокальний гурт “Феєрія”), знайомство з колективами, весела анімація для дітей (зустріч із псом Патроном – у його ролі була вихованка зразкового дитячого драматичного театру “Експромт” Ірина Кравчук) та майстер-класи від колективів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтв (зразкова студія творчості “РА”, студія художнього валяння, шоу-студія мод “Фантазія”), а на завершення – розіграш подарунків та благодійний аукціон, кошти від якої будуть направлені Благодійному фонду «Фортеця 4.5.0» для допомоги з тактичною медициною.

Благодійний фонд «Фортеця 4.5.0»  –  це волонтерське обʼєднання вишгородців, які із першого дня повномасштабного вторгнення ворога на нашу землю згуртувалися, аби підтримувати Сили оборони України та громадян. Вони допомагають військовим, тактичним медикам, цивільним – спеціальними засобами, медикаментами, харчуванням, одягом. 

Після концертної програми всі охочі долучилися до майстер-класів від керівників зразкової студії творчості “РА”, студії художнього валяння та шоу-студії мод  «Фантазія»: разом з Оленою Ігоніною виготовляли листівки для військових, з Оксаною Юрченко створювали творчу картину на полотні,  з Тетяною Швидкою – картину з вовни, а з Олесею Клімовою – шопери та їх декорування.

У той час найменших гостей чекав сюрприз – пес Патрон, такий щасливий, що не міг всидіти на місці. Тож разом з дітьми він і танцював, і грався, і фотографувався.

На свято завітав  представник благодійного фонду “Фортеця 4.5.0”. Ілля Сергієнко. Він подякував за ініціативу підтримати наших захисників, адже навіть найменший внесок кожного з нас у велику справу є складовою її успіху. Ілля також  передав центру творчості “Джерело” гільзу, розписану вишгородською майстринею.

Ведуча Марина Іллєнок наголосила, що чим більше коштів вдасться зібрати,  тим більше життів зможемо врятувати, тому запропонувала зробити хвилину донатів – на створену банку можна було скинути будь-яку суму.

Наприкінці заходу відбувся розіграш подарунків серед всіх, хто надсилав кошти у благодійну банку. Переможцями стали Олександр Трофименко - отримав картину від зразкової студії творчості “РА” за найбільший донат 1500 грн; Дар’я Гапсалямова та Олександра Марисик отримали в подарунок шопери ручної роботи, які створювала шоу-студія мод “Фантазія”; картину від студії художнього валяння придбала Оксана Черкас та внесла в благодійну банку 3500 грн.

Нам вдалося зібрати 31 520 грн, які були перераховані в БФ “Фортеця 4.5.0”.: 30 000 грн зібрано на благодійну банку, 1 520 грн діти передали готівкою представникам фонду під час заходу.

Оксана МИНЕНКО, заступник директора ЦТ "Джерело":  Останній раз заходи на подвір'ї Джерела проводили ще до війни. Тому під час цього заходу і діти, і батьки, і педагоги та працівники "Джерела" отримали великий позитив, чудовий настрій та максимум задоволення.  Цьому атмосферному заходу передувала злагоджена робота всіх ланок центру  творчості - від адміністрації до технічних працівників. Діти і батьки є головними, заради кого ми працюємо і намагаємось створити максимально комфортні умови для навчання в теперішній складний час. День відкритих дверей був також і корисним.  Вся Джерельна родина долучилась до збору коштів на тактичну медицину.  Ініціатором була Марина Іллєнок. Вона доклала максимум зусиль до збору коштів. Надзвичайно захопливим був момент розіграшу призів за донати та аукціон, під час якого Аврора і Поліна Черкас захопилися картиною і не відступили від Оксани Борисівни, аж поки вона не виграла аукціон і не придбала картину.Тримаємо освітянський і творчий фронт заради Перемоги!"

Ілля СЕРГІЄНКО, представник БФ "Фортеця 4.5.0.":  Я зворушений! Завдяки силі Воїнів та Захисниць місто живе! Саме завдяки їм! Сьогодні у центрі творчості "Джерело" був день відкритих дверей та майстер-класів. Педагогічний колектив разом із дітьми та батьками виступили з ініціативою допомогти військовим у забезпеченні тактичною медициною. Провели свято для дітей, зібрали кошти, передали подарунки військовим. Я зворушений. Люди з великими серцями! Дякую вам!"

.... Вишгородський міський центр творчості «Джерело» має не лише різнобарв’я колективів і талантів, а й свої традиції, правила, свій прапор і навіть свій гімн. Тож по завершенню заходу всі присутні дружно танцювали під веселий гімн і зробли пам’ятні фото. А ведуча ще раз запросила всіх охочих приходити на заняття, побажала дітям і педагогам творчого натхнення, нових перемог і мирного неба!