«Вітання для матусі»

«Вітання для матусі»

У чудову травневу пору в Україні відзначають День матері. З цієї нагоди вихованці  «Джерела» запросили своїх матусь на святкове дійство, яке старанно готували для них під керівництвом своїх наставниць.

На свято до них завітала й сама красуня-Весна (Ірина Кравчук). Діти наділили її багатьма епітетами, один з яких – святкова! Справді, навесні ми відзначаємо багато свят, зокрема Шевченківські дні,  День доньки, Великдень і День матері. 

Виявилось, Весна багато знає про матусь. Найперше, що слово «мама» росте разом з нами тихо, як тихо ростуть дерева, сходить сонце, розквітає квітка. І так же тихо воно приходить на вуста – промінцем маминої усмішки і ласкавістю її очей, листочком вишні і світлинкою сонця.

Весна знає й відповідь на запитання дівчинки Яринки (співведуча Ярина Кулакова),  коли вперше відзначали День матері в Україні. Це було в Галичині у 1929 році. Того дня люди в національному одязі йшли зранку до церкви на богослужіння, а пізніше діти під звуки музики, з квітами в руках вирушили вулицями міст і сіл до площі, де відбувалося свято. Матерям адресували пісні, вірші, вистави, виставки виробів, квіти, жарти.

Тож своїм матусям джерелята також підготували багато подарунків: студія естрадного вокалу «Helen solo» – пісню «Дівчина-Весна», вокальний гурт «Феєрія»  –  «Мамин день», вокальний колектив «Домісолька» – «Мамо, мамочко моя», вокальний ансамбль «Співаночка»  –  «Пташечка»,

зразковий колектив просучасного танцю «Pas de danse»танець «Цукерка»,

зразкова студія українського народного танцю  «Вишеград»  –  «На полонині», «Дзвіночки». Для мам, які мов бджілки турбуються про всіх у родині, «Pas de danse» виконав танець  «Бджілка», а також свій неперевершений – «Давай танцюй!».

Звучали вірші про мам, які декламували Весна, Яринка й Аріша (співведуча Аріна Кулакова). Пригадали прислів’я та приказки про матусь, про те, що багато назв рослин пов’язано зі словом «мати»: материнка, мати-й-мачуха, материні сльози. І про те, що недаремно найсвятіші на землі слова жіночого роду: Вітчизна, Батьківщина, Україна та й саму землю називають земля-мати.

Не забули й про бабусь, адже вони також мами батьків. Їх дитячий вокальний гурт «Феєрія» привітав піснею «Бабусина вишиванка».

Кожну пісню, танець, вірш діти  виконували з любов’ю та бажанням зробити приємність матусям. Разом з тим – порадувати й своїх наставниць – Олену Єрсак-Касенич, Ганну Покровську, Аліну Савчук, Сузанну Трусову, Катерину Барладян, Дар’ю Гапсалямову, Наталію Трєгубенко, Наталію Філіпову Оксану Черкас. 

Під фінальну пісню про Маму учасники дійства вийшли на сцену. Фотографувалися разом, а мамам побажали добра і здійснення мрій, щасливої долі на рідній землі та здоров’я на довгі літа.