Святий Миколай

Святий Миколай

Наймолодші вихованці Вишгородського міського центру творчості «Джерело», який очолює Наталія Кисіль, з нетерпінням чекали свята Миколая. Діти знають, що він завжди приходить з подарунками. Але цього дня дітлахи дізналися значно більше про нього, адже ведучі Анна Риндюк та  Ірина Кравчук розповіли про життя святого Миколая багато цікавого. 

Джерелята під керівництвом педагогів старанно готувалися до зустрічі зі святим Миколаєм. Тож глядачі захоплено спостерігали за дійством, яке створили художній керівник Наталія Трєгубенко та методист Марина Іллєнок та їхні вихованці, які зіграли головні ролі. 

Аби порадувати святого Миколая, висловити йому свою шану, натхненно танцювали і співали дітки зразкової студії українського народного танцю «Вишеград», вокальний ансамбль «Співаночка», дитячий вокальний гурт «Феєрія» та студія естрадного вокалу «Helen solo». Багато пісень були саме про святого, його добрі справи з любов’ю до дітей.

І Миколай (Ян Єрсак-Касенич) не забарився – зачувши чарівні дзвіночки під час таночку вихованців «Вишеграду», завітав на свято та й поцікавився, 

чи гарно себе поводили в цьому році діти, чи гарно вчилися, чи слухалися  батьків та чи багато добрих справ зробили? Хоча насправді він знав про все, адже наділений надможливостями! Знає Святий Миколай, що всі діти мають добрі серця, люблять Бога, люблять свій рідний край. Тому, похваливши дітлахів за все це і за чудові виступи, сповістив, що подбав про гарненькі подарунки для кожного. 

А ще наголосив, що всі зібралися у «Джерелі» на свято завдяки щоденній праці хлопців та дівчат, які боронять нашу державу. Їх святий Миколай щиро привітав з Днем Збройних сил України, який відзначали саме того дня. Присутні стоячи подякували і підтримали наших військових гучними оплесками. 

Всі, хто підготували таке чудове свято, педагоги вокальних колективів Аліна Савчук, Сузанна Трусова, Олена Єрсак-Касенич, керівник «Вишеграду» Оксана Черкас, а також Наталія Трєгубенко та Марина Іллєнок фотографувалися разом з Миколаєм. А він наостанок дав свої настанови: 

Будьте добрі й завжди щирі, 

Живіть в злагоді і мирі, 

Мамі й татку помагайте,

Менших себе не чіпайте.

Швидко мчиться часу лік – 

Знов прийду я через рік. 

«Думаю, у кожного, хто був на нашому джерельному святі за участю наймолодших вихованців, виникло в душі всеосяжне почуття любові, теплоти, надії на казку та диво, – каже заступник директора закладу Оксана Миненко. – Нехай воно надійно зігріває кожного у цей непростий час».